רשימות על מדע ופיוטים קצרים | דודי גולדמן

רוצה לרזות: תאכל סחוג

schug C18H27NO3, זה שמו הכימי, Capsaicin , זה שמו המדעי, ואנחנו מכירים אותו כפלפל ירוק חריף, ואפשר למצוא אותו בסחוג, באריסה, בטבסקו, בצ'ילי קון קרנה (תבשיל מקסיקני). עכשיו מתברר כי לא רק שזה טעים ומקפיץ כל תבשיל, אלא שזה גם עשוי לשמור אותנו רזים.

קבוצה של מדענים מאוניברסיטת ויומינג בארה"ב שחקרה את הנושא, מצאה כי הקפסאיצין עוזר לגוף להיות רזה, ואף רשמה פטנט לייצר תוסף-תזונה המכיל את המרכיב העיקרי של הפלפל הירוק החריף, כדרך לרדת במשקל.

השבוע, בכנס מדעי בתחום הביופיזיקה, שהתקיים בבולטימור מרילנד, הציגו חוקרים מהמעבדה של ד"ר בסקראן טייאגראג'ן מאוניברסיטת ויומינג, את המחקר שהם ערכו. במחקר, המבוסס על עבודת דוקטורט של ויווק קרישנאן מבית הספר לרוקחות באוניברסיטת ויומינג, הם מצאו כי הקפסאיצין הצליח להעלות את שיעור השומן החום בגוף, על חשבון השומן הלבן, המסוכן והמשמין. החוקרים לקחו שתי קבוצות של עכברים, אחת שקיבלה תוספת של קפסאיצין לתזונה, ואחת שקיבלה פלצבו. כל העכברים בשתי הקבוצות קיבלו בדיוק את אותה תזונה בדיוק.

"ראינו שקפסאיצין מייצר בגוף חלבונים שונים, המונעים עלייה במשקל, באמצעות התערבות לטובתנו במנגנון המווסת בין שומן לבין שומן חום, ובסופו של דבר הוא מזרז את חילוף החומרים בגוף", אמר קרישנאן.

השלב הבא הוא ניסויים בבני אדם והחוקרים רוצים לפתח בשלב הראשון ניסוי, שבו ננו-חלקיקים עם קפסאיצין, יבצעו שיחרור מושהה של החריף החריף הזה בגוף, במטרה להכניס את "וסת השומנים" הזה פנימה. אם הניסויים יצליחו בבעלי חיים, האופק הרחוק הוא גלולה מושהית או גלולות רגילות או פשוט לצרוך קצת חריף באוכל.

המחקר הזה מצטרף למחקרים אחרים, שהראו כי החומר הפעיל בפלפל חריף טוב נגד כאבים ויש ניסויים עם תוצאות טובות עם משחות נגד כאב המבוססות על החומר הזה. בינתיים, אפשר ליהנות מפלפלים חריפים והפעם אנחנו יודעים שבכוחו גם "לשרוף" חלק מהשומן שלנו. עם זאת, כדאי לדעת, שרופאים מזהירים מפני צריכה מוגברת מדיי.

המאמר המדעי 

0000041

שיר מזמור לסחוג

8-12 פלפלים ירוקים חריפים
כ-10 שיני שום
שמן זית
הכנה:
קולים את הפלפלים ואת שיני השום בתנור.
מקלפים את הקרום השקוף מכל פלפל, חותכים ומוציאים החוצה את הליבה הכוללת את הגרעינים הקטנים עד שנשארים פילטים רכים ונעימים למגע שהם הפלפל.
מקלפים את שיני השום.
מכניסים את הפלפלים ושיני השום לבלנדר וטוחנים.
מוציאים את הרסק ומוסיפים לו כמות הגונה של שמן זית וכך מתקבלת חמאת פלפלים ושום, שאותה אפשר למרוח על פרוסות לחם ולהכניס לכל תבשיל.
בתיאבון!
 fearon

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-פברואר 13, 2015 מאת ב-חדש ותויגה ב-.